Közösségfejlesztés

Lemezújság archívum
Cím:
Ismertető a Magyar Alapítványi Központról
Folyóirat:
PC Lemezújság
Év:
1991
Szám:
25.szám
A cikkben lévő
Nevek:
dr. Balázs Péter elnök
Intézmények:
Magyar Alapítványi Központ (Budapest, Belgrád rkp. 24., 1056, T:118-1719)
Tárgyszavak:
alapítványi központ, információ szolgáltatás
Megjegyzés:
B12_9125.txt
ISMERTETŐ
A MAGYAR ALAPÍTVÁNYI KÖZPONTRÓL
1989. év végén Berend T. Iván, mint a "Magyar Tudományért" Alapítvány elnöke, Fodor András, mint az "MHB. Művészeti Alapítvány" elnöke, Vitray Tamás, mint a "Magyar Sajtóalapítvány" elnöke, Hankiss elemér, mint a "Nyitott Társadalom" Alapítvány elnöke, dr. Fodor Lajos, mint a "Magyar Műszaki Haladásért" Alapítvány elnöke és a Magyar Hitel Bank alapítványkezelő szervezete alapítványi formában hozta létre a Magyar Alapítványi Központot, melynek fő feladata:
- összegyűjti és évente kiadja almanach formájában a magyar alapítványok főbb adatait,
- hasonló kiadványok gyarapításával párhuzamosan felállítja és működteti az alapítványi könyvtárat,
- regisztráltatja magát a jelentősebb nemzetközi alapítványi szervezetekben, mely tagságból adódó információkat teríti tagjai számára,
- igény szerint megjelenteti az alapítványokkal kapcsolatos legfontosabb információkat (Hírlevél), rendszeres időközökben.
Az Alapítványi Központhoz már eddig is számos alapítvány csatlakozott és a Központ regisztráltatta magát az európai Alapítványi Központban (Brüsszel) és az INTERPHIL Szervezetnél (London).
Az éves tagsági díj 1000 Ft, mely minden tagnak fedezi a Hírlevelek és az almanach költségét. Az Alapítványi Központ várja tagjai javaslatát tevékenységének bővítésére, szolgáltatásai színvonalának javítására.
dr. Balázs Péter
elnök
1056 Budapest, Belgrád rkp. 24. Tel.: 118-1719 Telefax: 118-1313Lemezújság archívum
Közösségfejlesztés