Parola archívum
Nyomtatóbarát változat
A cikk linkjének elküldése e-mailben
Cím:
Civil Közösségek Háza
Szerző:
Sorozatcím:
Rovat:
Folyóirat:
Parola
Állomány:
Év:
1997
Szám:
1
Oldalszám:
6.
A cikkben lévő
Nevek:
Thomas F. Comell, Zám Mária, dr. Ujvári Ernő, Vincze Csilla
Intézmények:
Civil Közösségek Háza, Hálózat a Demokráciáért Program (DemNet), Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, Nevelők Háza Egyesület, USAID (Egyesült Államok nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége), United Way International
Települések:
Pécs
Tárgyszavak:
nonprofit szektor, Civil közösségek Háza, Pécs
Megjegyzés:
Humán Források 1997. 6.szám
Annotáció:

CIVIL KÖZÖSSÉGEK HÁZA

A Hálózat a Demokráciáért Program (DemNet), Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Nevelők Háza Egyesület együttműködésével létrehozott intézményt Thoma F. Cornell úr, a USAID magyarországi képviselője adta át a közjónak.
A program szakmai jelentőségéről, hátteréről Zám Mária, a Hálózat a Demokráciáért Program igazgatója és Dr. Ujvári Jenő, Pécs Megyei Jogú Város alpolgármestere és Vincze Csilla a Nevelők Háza Egyesület ügyvezető igazgatója szólt.
Az amerikai kormány támogatásával megújult és kibővült a pécsi civil közösségeknek, nonprofit szervezeteknek otthont, szakmai programokat, képzéseket, információkat, szolgáltatásokat nyújtó Nevelők Háza, amely a “Civilbarát önkormányzat” Program keretében a helyi önkormányzattal kialakítandó hosszútávú program szakmai bázisát képezi.
A Civil Közösségek Háza elősegíti az együttműködést a pécsi illetve a régió más önkormányzatai és a nonprofit szereplők között. A pécsi önkormányzat legalább 15 évre biztosítja az ingatlan ingyenes használatát, költségvetésében minden évben pénzt különít el a dologi fenntartás fedezésére, és civil referensi munkakört hozott létre.
A DemNetet az Egyesült Államok nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID) alapított és finanszírozza, magyarországi programjainak lebonyolítója a United Way International. A DemNet az önkormányzatok és a harmadik szektor közötti koordinációt kívánja fejleszteni. A demokrácia, a helyi társadalom megerősítésére olyan civil központok – inkubátorházak – létrehozását patronálja, amelyek technikai és szakmai tanácsadással látják el a szervezeteket, az önkormányzatok részére pedig különféle képzéseket ajánl.

Civil Közösségek Háza
7624 Pécs, Szent István tér 17.
Tel.: (72) 215-543,
Tel./fax: 315-679
E-mail: NEVHAZ@mail.c3.hu

(Humán források 1997. 6. szám)

Parola archívum