Parola archívum
Nyomtatóbarát változat
A cikk linkjének elküldése e-mailben
Cím:
Hogyan készült a vakond nadrágja? avagy a partnerség praktikái
Szerző:
Sorozatcím:
Rovat:
Folyóirat:
Parola
Állomány:
Év:
1998
Szám:
4
Oldalszám:
7.
A cikkben lévő
Nevek:
Intézmények:
Göncöl Alapítvány
Települések:
Vác
Tárgyszavak:
Megjegyzés:
könyv a partnerségről, civil szervezetek együttműködése, partnerség
Annotáció:

vissza a tartalomhoz
“Hogyan készült a vakond nadrágja?” avagy A PARTNERSÉG PRAKTIKÁI

Egy baráti hangnemben íródott könyv a civil szervezetek vezetői, oktatói, illetve a velük együttműködni szándékozók számára. Kiválóan használható a szervezet életének különböző szakaszaiban jelentkező problémákra való közös felkészüléshez, a szükséges képzések megtervezéséhez és lefolytatásához. Gyakorlati tanácsokkal szolgál a partnerkeresés, a kapcsolatok kialakításának és megtartásának sok fejtörést okozó feladataihoz.
A kiadvány részei:
– a “Civil lét(ra)”, melynek segítségével a nonprofit szervezetek fokról fokra haladva erős és jól működő szervezetet építhetnek,
– pályázatírási és tárgyalási technikák,
– konfliktuskezelés,
– a civil szervezetek együttműködési lehetőségei az oktatási, állami és az üzleti szektorok tagjaival,
– az egyes szektorokban működő szervezetek sajátosságai,
– partnerkeresés.

A fejezetek egymásra épülő gyakorlatorientált rendszert alkotnak, de tartalmaznak különböző elméleti anyagokat és információkat is. Az önfejlesztést mintalevelek, ötletes csoportjátékok és hatékony módszerek leírásai segítik.
A praktikus gyűrűsfűzés lehetővé teszi saját jegyzetek és a későbbiekben megjelenő kiegészítések beillesztését. A könyv melléklete egy 3,5-ös lemez, amelyen jogszabálygyűjtemény található a nonpfrofit és közhasznú, illetve környezet és természetvédő szervezetek számára.
A könyv megrendelőit tájékoztatjuk a Göncöl Alapítvány által szervezett kapcsolatok a Társadalomban (KapTár) Program keretében megrendezésre kerülő szemináriumokról és konferenciákról. A program és a könyv célja a társadalom különböző szektorai közötti együttműködés lehetőségeinek vizsgálata és a kapcsolatok fejlesztése.
A könyv megrendelhető 1000 forint + postaköltség áron a Göncöl Alapítvány címén: 2600 Vác, Ilona u. 3. Tel.: 27/304-484, fax: 27/304-483, illetve megvásárolható a nonprofit könyvesboltban: 1013 Budapest, Krisztina krt. 34. tel.: 375-7682.


Parola archívum