Parola archívum
Nyomtatóbarát változat
A cikk linkjének elküldése e-mailben
Cím:
îme az ember!: Beszélgetések az emberről
Szerző:
Kamarás István
Sorozatcím:
Rovat:
Folyóirat:
Parola
Állomány:
Év:
1990
Szám:
2
Oldalszám:
15. p.
A cikkben lévő
Nevek:
Nyíri Tamás
Intézmények:
Települések:
Tárgyszavak:
embertan könyv
Megjegyzés:
Annotáció:
Ez a könyv az akadozó humán reform szolgálatába állítható. Eredményesen használhatják leendő és gyakorló pedagógusok, teológusok, pszichológusok, teológusok, középiskolások és minden érdeklődő.

ember.txt

Kamarás István:
Íme, az ember!
(Beszélgetések az emberről)

"A könyv szerves következménye egy "embertan" elnevezésű tantárgynak, amely az Oktatáskutató Intézet Zsolnai József és Kocsis Mihály vezette kísérletének keretében próbáltatott ki, előbb a jászberényi, majd a sárospataki tanítóképző főiskolákon. Az embertan régi rögeszmém, első körvonalai még a bakonyoszlopi olvasótáborban rajzolódtak ki, s szükségessége felől a könyvtárosoknak és pedagógusoknak rendezett olvasótáborainkban bizonyosodtam meg. Mivel tanítványaimmal is átbeszélgettük a szemesztereket, ezt a könyvet csakis beszélgetésként tudom elképzelni... Minek örülne a szerző? Ha az Olvasó otthon érezné magát ebben a könyvben. Legjobban mégis annak, ha a kedves Olvasó szereplője lenne a könyvnek, ha - mint tizenharmadik beszélgetőtárs - bekapcsolódna a diskurzusba." (Részlet a szerző beköszöntőjéből)
Ez a könyv az akadozó humán reform szolgálatába állítható. Eredményesen használhatják leendő és gyakorló pedagógusok, teológusok, pszichológusok, középiskolások és minden érdeklődő. A kötethez Nyíri Tamás írt bevezetőt.

A könyv ára - a megrendelések számától függően: 80-130.- Ft

Megrendelhető: Oktatáskutató Intézet
Edukáció Könyvkiadó
Budapest, Pf. 427. 1395Parola archívum