Közösségfejlesztés

Parola archívum
Kiadó: Közösségfejlesztők Egyesülete, Budapest 1011 Corvin tér 8., T:1/201-5728, kofe@kkapcsolat.hu, www.kozossegfejlesztes.hu


Cím:
20 éve indultunk!
Szerző:
Péterfi Ferenc
Sorozatcím:
Parola
Folyóirat:
Parola
Év:
2010
Szám:
1
Oldalszám:
2
Tárgyszavak:
20 éves évforduló, ParolaKedves Olvasó!

20 éve indultunk!
„A közösségfejlesztésnek a szakmásodáshoz saját orgánumra, önálló folyóiratra van szüksége” – gondoltuk 20 éve. „A rendszerváltás majd biztosan alapvetően felértékeli ezt a szakmai megközelítést, szemléletet, látásmódot. Nagy szükség lesz arra, amit mi tudunk, hiszen a polgárok szervezkedni akarnak majd, az önkormányzatok együttműködni, bevonni a lakosságot saját életének alakításába.” És mivel nem ezt, pontosabban ezt nem tanulhattuk meg a rendszerváltás előtt, bíztunk abban, hogy mostantól majd mindenki el akarja sajátítani az összefogás, a közös döntéshozatal lépéseit, a párbeszéd megszervezésének csínját-bínját.
Ezt gondoltuk-hittük.
Segítő kapcsolat – ez volt a címe a lapindító írásnak.
Nem gondoltunk bele, hogy mi lesz 20 év múlva, s hogy mi egyáltalán leszünk-e?
Hát itt vagyunk. Sok minden megfordult velünk és körülöttünk ebben a két évtizedben. Illúziók, csalódások, sikerek.
De itt vagyunk! Már nem csak nyomtatva, de elektronikusan is. És vannak Parola füzetek, könyvek, filmek, Nyári Egyetem, Állampolgári Részvétel Hete, Közösségkonferencia és van országos szakmai hálózatunk is.
S folyóiratunk évente négyszeri megjelenéssel, újra és újra nekiindulva kínálja – településeknek, közösségeknek, segítő szakembereknek – a munkáinkból szakmailag kiszűrhető tapasztalatokat.
Talán nem szerénytelenség, hogy nélkülünk, e folyóirat nélkül kevesebb, talán szegényebb lenne a szakma.

Üdvözlet az Olvasónak!
Péterfi Ferenc


Közösségi Kapcsolat Alapítvány - Közösségi Adattár