Közösségfejlesztés

Parola archívum
Kiadó: Közösségfejlesztők Egyesülete, Budapest 1011 Corvin tér 8., T:1/201-5728, kofe@kkapcsolat.hu, www.kozossegfejlesztes.hu


Cím:
Francia kapcsolat
Folyóirat:
Parola
Év:
1990
Szám:
1
Oldalszám:
16. p.
Nevek:
Varga Tamás
Intézmények:
Franciabarát Közösségek Társasága
Települések:
Zalaszentlászló, Zalaszengrót, Csurgó, Dombóvár, Bakonyszentkirály, Bakonyoszlop, Csesznek, Debrecen-Csapókert, Balassagyarmat, Jászszentlászló
Tárgyszavak:
francia-magyar kapcsolatépítés
Annotáció:
Bemutatja a Franciabarát Közösségek Társaságát, mely egyesület a francia magyar kapcsolatok létrejöttét, kiépítését, gondozását segíti.


Parol59

Francia kapcsolat

A Franciabarát Közösségek Társasága egyesület a francia-magyar kapcsolatok létrejöttét, kiépítését, gondozását segíti.
A cserék során mód nyílik arra, hogy a magyar felek megismerjék francia partnereik környezetét, munkáját, életmódját, az adott település politikai gazdasági szerveződését, s természetesen a francia felek is megismerhetik a magyarországi helyzetet, partnereik életét, munkáját. A cserék során a vendégek szinte mindig családoknál laknak, így valóban közvetlen tapasztalatokat szerezhetnek.
A cserékkel elő kívánjuk segíteni a szakmai-gazdasági tapasztalatok megszerzését, a hazai települések számára hasznos ismeretek megszerzését.
Az Egyesület igyekszik magyar falvak, városok kérésére francia partnertelepülést találni, és a testvérkapcsolatok kiépítését elősegíteni. Akik ilyen igénnyel jelentkeznek, kérjük valamennyire mutassák be számunkra falujukat, városukat.
A testvérkapcsolatokat igyekszünk formalitásmentesen alakítani, ezért mindig két településen a település aktív szervezőin múlik, hogy a kapcsolatok milyen mélységig épülnek ki.
Az Egyesület kezdeményezésére a következő települések rendelkeznek francia kapcsolattál: Zalaszentlászló, Zalaszentgrót, Csurgó, Dombóvár, Bakonyszentkirály (Bakonyoszlop, Csesznek), Debrecen-Csapókert, Balassagyarmat, Jászszentlászló.

Az érdeklődők keressék
Varga Tamást a KÖZÖSSÉGSZOLGÁLAT címén:
1011 Budapest, Corvin tér 8.
Tel:135-4300


Közösségi Kapcsolat Alapítvány - Közösségi Adattár