Parola archívum
Nyomtatóbarát változat
A cikk linkjének elküldése e-mailben
Cím:
I. Szakmaközi Nyári Egyetem Kunbábonyban
Szerző:
Sorozatcím:
Rovat:
Folyóirat:
Parola
Állomány:
Év:
2004
Szám:
1
Oldalszám:
20
A cikkben lévő
Nevek:
Hajnal Ágnes, Kovács Edit, Varga Máté
Intézmények:
Civil Kollégium Alapítvány, Közösségfejlesztők Egyesülete, Magyar Művelődési Intézet,
Települések:
Kunbábony
Tárgyszavak:
közösségi részvétel, Kunbábony, Nyári Egyetem
Megjegyzés:
Annotáció:
I. Szakmaközi Nyári Egyetem Kunbábonyban
Vissza a tartalomhoz
2004. augusztus 11-től 15-ig
A közösségi részvétel fejlesztésérőlA Közösségfejlesztők Egyesülete, a Civil Kollégium Alapítvány és a Magyar Művelődési Intézet első ízben szervez Szakmaközi Nyári Egyetemet Kunbábonyban, augusztus 11-től 15-ig, amelyre szeretettel hívunk Benneteket.


A Nyári Egyetem célja dialógus kezdeményezése a helyi közösségekben lehetséges szakmaközi szerepekről, a különböző szakterületek együttműködésének lehetőségeiről. Első találkozásunk fókuszában ezért a közösségi részvétel fejlesztésének, az aktivizálásnak, a helyi lakosság döntésekbe való társadalmi bevonásának a lehetőségei lesznek. Olyan kérdések, amelyek a modern demokráciáknak alapvető feltételei, s amelyek jelenleg az európai uniós programoknak is a legfontosabb prioritásai.

Kiknek ajánljuk?
A szervezésnél elsősorban négy szakterületet szólítottunk meg: A művelődésszervező, a fejlesztő (vidékfejlesztés, közösségfejlesztés, műszaki fejlesztő szakmák), a szociális és a környezetvédő szakterületek képviselőit, de minden olyan érdeklődőt szívesen várunk, aki közösségekben, közösségekkel dolgozik, és részt vállalna a munkában, amely a fenti szakmák nagyobb fokú együttműködését célozza.

Milyen formában?
A Nyári Egyetemet tábori keretek között valósítjuk meg, ahol a tanulás és a tapasztalatcsere mellett alkalmunk nyílhat egymás mélyebb megismerésére, a kikapcsolódásra és barátkozásra is. Ezért az előadások és műhelybeszélgetések köré tervezett programok között szerepelnek zenés-táncos programok, filmnézés, nagy közös tűzrakások és főzések is.

A Civil Kollégium területén minden szakterületnek egy-egy sátrat állítunk, amelyekben a szakmák képviselői naponta műhelymunkát kezdeményeznek. Mindennap egy fő téma mentén haladunk, melyek a következők:
Kihívás, változás, jó gyakorlat, társadalmi részvétel, közösségi tervezés.
A napi munka plenáris együttléttel kezdődik (gondolatébresztő előadások) és végződik (műhelymunkák tapasztalatainak összegzése), közötte a táborlakók véletlenszerűen kiválasztott csoportokban vándorolnak egyik szakmai sátorból a másikba, és egy-két órás műhelymunkákon vesznek részt.

Miért érdemes eljönnöd?
- Mert ez az első esemény, amely lehetőséget teremt olyan szakmaközi dialógus elindulására, melynek középpontjában a helyi közösségi munka áll.
- Mert megismerkedhetsz a különböző szakterületek elméleti hátterével, gyakorlati kihívásaival, szakmai úttörőivel és a velük dolgozó fiatal szakemberekkel.
- Mert a szakmák közötti együttműködés kialakítása mindannyiunk munkáját előremozdítja, és egységes fellépéssel, hatékonyabban segíthetjük a helyi közösségeket.

Árak:
Részvételi díj: 5000 Ft/fő (Az összeg magában foglalja a részvételi díjat, a sátorhelyet tisztálkodási lehetőséggel és a reggelit). Amit még ajánlani tudunk:
- Szállás kőházban (fürdőszobás szobákban): 1000 Ft/nap (ugyanazon a helyszínen)
- Kétszeri meleg étkezés (ebéd és vacsora): 1300 Ft/nap


Jelentkezés és bővebb információ

Közösségfejlesztők Egyesülete
1011 Budapest, Corvin tér 8.
Tel./fax: 201-5728
Szervezők: Hajnal Ágnes, Kovács Edit, Varga Máté
E-mail: hajnalagi@freemail.hu, kedit@kka.hu
www.kka.huParola archívum