Közösségfejlesztés

Események
VI. Nyári Egyetem a közösségi részvétel fejlesztéséért
Kezdete:
07/22/2009
Vége:
07/26/2009
Helyszín:
Kunbábony, , , Civil Kollégium - Közösségi Ház
Jelentkezés:
07/05/2009,
Részvételi díj:
Rendező:
Állomány:
Nyári Egyetem
Program:
Program:
2009 NYÁRI EGYETEM PROGRAM ELŐZETESE 0616.doc


Jelentkezési lap:
Jelentkezési lap 2009.doc

VI. Nyári Egyetem a közösségi részvétel fejlesztéséért

SZÓ-VÁLTÁS

Társadalmi nyilvánosság – közbeszéd – párbeszéd

Szóba tudunk-e elegyedni egymással? Vannak-e üzeneteink a közösségek számára és vannak-e a társadalmi-gazdasági helyzetre vonatkozóan? Érdekel-e bennünket a többiek véleménye?

2009. július 22-26 között, idén hatodszor rendezzük meg a NYÁRI EGYETEMet, Kunbábonyban. A szokásos családias helyszínre a sokszínű és sokféle szakértelemmel rendelkező résztvevők számára most egy kicsit súlyosabb, de mégis harsány témacsokrot ajánlunk az idén.

Beszélgetéseink és műhelyeink fókuszában a nyilvánosság áll, annak a közösségeket érintő mindenféle formája, színterei és csatornái: az a keret, amelyben a vélemények mérlegelése és egyeztetése történik meg, kialakul a vita és a párbeszéd.
Számba kívánjuk venni, hogy vannak-e a találkozásokra, az egyezkedésre, a véleménycserére igazi közösségi fórumaink, megfelelő nyilvános tereink?
Fontos számunkra a hozzáférés és a részvétel a nyilvánosság működésében: a társadalmi ellenőrzés - a hatalom kontrollálása. A széleskörű kommunikáció kiemelkedő jelentőségű a közbeszéd és a közbizalom alakulásában, a helyi közélet fejlődésében.
Foglalkozni kívánunk a médiával, különösen annak közösségi formáival, a helyi és a tágabb célcsoportokat elérő sajtóval és a közösségi hálózatok kiépülésére különösen alkalmas eszközzel: az internettel.

Közös ügyünk, hogy a (helyi) társadalom szereplői szóba álljanak egymással, beszélgessenek közös ügyeikről, mert csak így fogalmazódhat meg közös nyelv, megértés, s talán – remélhetőleg – egyetértés is!

Várunk Kunbábonyba, a Civil Kollégium bentlakásos képzési központjába és annak hatalmas zöld parkjába minden érdeklődőt, családjával, barátaival, kollegáival!

További információk a jelentkezési lapon találhatók, valamint: a www.kka.hu honlapon (előzetes felhívás, előző nyári egyetemek programjai, előadásai, fotók), s elérhetőek vagyunk az alábbi e-mail címen: kunbabonyinye@gmail.com (szállás, ellátás, előzetes kérdésekkel, témaajánlatokkal, egyéb felajánlásokkal)
Telefonok: 06-1-225-60-11, 06-1-225-6013

Jelentkezünk a részletekkel!
Üdvözlettel a szervezők:
Közösségfejlesztők Egyesülete
Civil Kollégium Alapítvány
Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus
Felső-Kiskunsági Közösségi Munkások Egyesülete
SZÖVETSÉG a Közösségi Részvétel Fejlesztéséért
Események
Közösségfejlesztés