Közösségfejlesztés

Események
IX. Nyári Egyetem a közösségi részvétel fejlesztéséért
Kezdete:
07/25/2012 06:31 PM
Vége:
06/29/2012
Helyszín:
Kunszentmiklós-Kunbábony, , , Civil Kollágium Alapítvány Közösségi Háza
Jelentkezés:
,
Részvételi díj:
Rendező:
Közösségfejlesztők Egyesülete
Állomány:
Nyári Egyetem
Program:
IX. Nyári Egyetem a közösségi részvétel fejlesztéséért
2012. július 25-29. Kunbábony


KÖZÖSSÉGBEN.
szolidárisabb – igazságosabb – fenntarthatóbb


Idén is szeretettel hívunk és várunk mindenkit Kunbábonyba, a közösségi munka országos szakmaközi találkozójára. Tervezett programunk során a tartós változásokban keressük az együttműködő és fenntartható társadalom felé vezető közösségi utakat. Tervezett programunk fókuszai,

Ki hat kire? Mi hat mire?
Társadalmunk és környezetünk természetszerűségei. A válság és egyensúly állapotokban rejlő veszélyek és lehetőségek. Mit várunk és miért félünk a változástól?

Egyéni vagy közösségi kihívás a szegénység?
Szegények a településeken, szegény települések. Strukturális problémákra adott helyi programok. Hova számoljuk fel a telepeket? Modernizációs követő utak helyett, ökológikus, korszerű és fenntartható alternatívákat!

Önfenntartás és önrendelkezés
Közösségi szolidaritás vs. gazdasági racionalitás. Mitől szolidáris a gazdaság? Cél, vagy eszköz az önfenntartás? Jelenségek, dilemmák és példák: faluvállalat, szociális szövetkezet, kulturális kreatív, stb. Mire mutat alternatívát a szociális földprogram, a közfoglalkoztatás, a háztáji gazdaság támogatása, a közösségi kertek?

Nyitott ház – settlement – egyetem
Felelősen helyben: segítők, házépítők, megújuló közösségi intézmények, konfliktusok és megbékélések. Alkalmazkodóképesség növelése helyett a változásra való felkészülés.

Térhatás
Átalakuló városok. Közösségi terek, kertek, parkok hatása és visszahatása.


Információ és jelentkezés: kunbabonyinye@gmail.com
http://kunbabonyinye.blogspot.hu
+ 36 1 201 5728, +36 30 359-1678

Szervezők: Közösségfejlesztők Egyesülete, Magyar Művelődési Intézet, Civil Kollégium Alapítvány, Közösségi Kapcsolat Alapítvány, SZÖVETSÉG a Közösségi Részvétel Fejlesztéséért, Felső-Kiskunsági Közösségi Munkások Egyesülete, Adacs-Bábony Szövetkezet, Társadalmi Összetartozásért Alapítvány, Tér-Tár Műhely, Fiatal Fejlesztők Műhelye, Dialóg a Közösségekért Egyesület, Retextil Alapítvány, Nonprofit Média Központ Alapítvány
Események
Közösségfejlesztés