Soros Alapítvány Évkönyv 1999
Nyomtatóbarát változat

<<Tartalom
<<Előző fejezet
Oxfordi ösztöndíjprogram

OSI: 10 000 USD

Az Open Society Institute e program keretében fiatal szakemberek számára nyújtott lehetőséget 9 hónapos posztgraduális kutatómunkához az Oxfordi Egyetemen.

Ez évben azok pályázhattak, akik 1996 júniusa és 1998 júniusa között szereztek egyetemi diplomát, és 1996 októbere után nem töltöttek 4 hónapnál hosszabb időt nyugat-európai felsőoktatási intézményben. Pályázatot lehetett benyújtani az Oxfordi Egyetemen tanulható valamennyi tudományágban.
Az Oxfordi Egyetemre felajánlott ösztöndíjak kutatói ösztöndíjak, fokozat nem szerezhető a kinttartózkodás alatt. Kivételt képez ez alól az egyéves MA kurzus, melyet a Jewish Studies témakörben lehetett megpályázni.
Harmadik alkalommal lehetett pályázni e program keretében 3 hónapos ösztöndíjra az Alkalmazott Társadalomtudományok témakörében. Azok jelentkezhettek, akik közigazgatási vagy kormányhivatalban dolgoznak tisztviselőként, szakértőként vagy tanácsadóként, és már rendelkeznek gyakorlattal.

A 27 pályázó közül az Oxfordi Egyetem bizottsága egynek ítélt meg ösztöndíjat, amely a tandíj, szállás-ellátás, zsebpénz költségeit fedezte. A tanulmányok költségeit az Open Society Institute, a brit kormány és az Oxfordi Egyetem közösen fedezte.

Ösztöndíjas

Máthé László, Budapesttörténelem
9 hó
Következő fejezet >>
Tartalom>>