Soros Alapítvány Évkönyv 1999
Nyomtatóbarát változat

<<Tartalom
<<Előző fejezet
A Weizmann Intézettel közös kutatói program

20 050 USD

Az Alapítvány 1999-ben harmadik alkalommal hirdetett ösztöndíjprogramot a Weizmann Intézettel közösen.
A programban egyéves ösztöndíjjal 3 fő kiutazására kerülhetett sor, valamint 8-10 fő kiutazására nyílt lehetőség két héttől három hónap terjedelmig a fogadó intézettel történt előzetes egyeztetés alapján. A meghirdetett ösztöndíjak:

Postdoctoral Fellowship: egyéves posztdoktorális kutatói ösztöndíjra pályázhattak azok a fiatal, lehetőleg 35 évnél nem idősebb kutatók, akik már dokumentálható szakmai múlttal, valamint PhD vagy MD fokozattal rendelkeztek. Az angol nyelvtudás szükséges volt.

Senlor Research Fellowship: 2 héttől 3 hónapig terjedő rövid kutatói ösztöndíjra pályázhattak azok a kutatók korhatár nélkül, akik szakterületükön jelentős tudományos munkássággal rendelkeztek, és az adott szakterületen közös kutatómunkát végeztek vagy terveztek a Weizmann Intézet munkatársaival. Az angol nyelvtudás itt is feltétel volt.
A sikeres pályázók számára az intézet biztosította a szükséges munkafeltételeket, valamint egy állandó konzultánst, aki az ösztöndíjas szakmai továbbképzését segíti. A Soros Alapítvány biztosította a megélhetéshez szükséges ösztöndíjat, valamint a kiutazás költségét.

A programba 8 pályázat érkezett be, amelyből 5 pályázatot fogadott el a Soros Alapítvány és a Weizmann Intézet kuratóriuma.

Ösztöndíjasok

Bokor Nándor, Szombathely
A Weizmann Intézetben folyó, felületi diffraktív elemek előállításával és vizsgálatával kapcsolatos kutatásokba való bekapcsolódás
12 900 USD
Dénes László, Budapest
Bimoclomol hatásának vizsgálata E.Coli rendszerben
1 850 USD
Garab Győző, Szeged
CD spektroszkópia vizsgálatok végzése fotoszintetikus bakteriális membránokon
1 600 USD
Kilár Ferenc, Pécs
Biológiai minták CE/MS és LC/MS analízise, együttműködési megállapodás kidolgozása
1 100 USD
Nagy László, Szeged
Molekuláris biofizika, fotoszintézis-kutatás
2 600 USD
Következő fejezet >>
Tartalom>>