Soros Alapítvány Évkönyv 1994
Nyomtatóbarát változat

<<Tartalom
<<Előző fejezet
Együttműködés a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal
9.845.000 Ft

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Soros Alapítvány 1990. óta áll kapcsolatban egymással. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat fővárosi és vidéki csoportjai több alkalommal fordultait kéréssel a Soros Alapítványhoz, valamint a két szervezet 1990. óta több segélyszállítmányt juttatóit el közösen a határon túlra.
A kialakult jő kapcsolatra alapozva a Magyar Máltai Szeretetszolgálat magyarországi vezetősége a Soros Alapítvány Kuratóriuma 1993. november 26-án nyilvánosan és ünnepélyes keretek között deklarálta együttműködési szándékát és ez alkalomból együttműködési megállapodás aláírására került sor.
Az 1993-ban kötött együttműködési megállapodás szellemében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Soros Alapítvány egy közös alapot hozott létre, melynek keretében krízis helyzetbe került családoknak, magánszemélyeknek nyújtanak támogatást.
A közös alap a Soros Alapítvány részéről 2 millió forint értékből, a Magyar Máltai Szeretetszolgálát részéről hasonló értékű természetbeni juttatásból (ruhák, élelmiszer, tisztasági szerek, stb.), valamint
-végül és nem utolsó sorban - a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szakembereinek, munkatársainak áldozatos munkájából áll.

A fent emlitett közös segélyezési alapon túl a Soros Alapítvány az alábbi támogatásokat nyújtotta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat különbözet csoportjainak:

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Budapesti Központja
A budapesti csoport szervezési munkáinak támogatása
4.245.000 Ft
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Budapesti Központja
Az Észak-Pesti Központ működésére
2.500.000 Ft
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kazincbarcikai Csoportja
Légúti betegségben szenvedő gyermekek gyógyüdültetésére
500.000 Ft
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Miskolci Csoportja
Mozgássérült gyermekek szállítási költségeire
600.000 Ft

Következő fejezet >>
Tartalom>>