Soros Alapítvány Évkönyv 1992
Nyomtatóbarát változat

<<Tartalom
<<Előző fejezet
EGÉSZSÉGNEVELÉS
35.000 $
A Soros Alapítvány Regionális Egészségnevelő Programja Magyarországon szerveződött és indult el 1992 áprilisában, egy nemzetközi tanári továbbképző szemináriummal.
Susan Shapiro és Carol Flaherty-Zonis, amerikai egészségnevelő szakértők az Alapítvány felkérésére az alábbi öt témakörben készítettek tanári kézikönyvet a 13-16 éves korosztályt oktató tanárok és egészségnevelők részére:
 • egészséges táplálkozás
 • dohányzás
 • alkohol és drog
 • AIDS
 • szexualitás

  A program mind módszertanában, mind szemléletében új az eddigi egészségneveléssel foglalkozó tananyagokhoz képest. Éppen ezért a tanári kézikönyv csak az ötnapos szemléletformáló képzésen résztvevők számára hozzáférhető azokban az országokban, ahol Soros Alapítvány működik. A tankönyv megjelent magyarul, valamint albán, bolgár, horvát, cseh, észt, litván, lengyel, román, orosz, szlovák és szlovén nyelven.
  Az első képzés Magyarországon zajlott angol nyelven, 55 résztvevő tanárral szerte Közép-Kelet-Európából. Az ötnapos szemináriumról hatórás oktató videofilm készült, melynek szövegét több nyelvre lefordítottuk és feliratoztuk, hogy a további képzésben segítségére legyen az anyanyelvű oktatóknak.
  A programra a továbbiakban önszerveződő tanárcsoportok és egészségnevelők pályázatot nyújthatnak be. Az Alapítvány küldi az oktatókat és adja a tankönyvet, valamint hozzájárul a tanfolyam szervezés költségeihez.
  Következő fejezet >>
  Tartalom>>