Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Receptek újragondolva
Kiíró:
Dr. Kotász Könyvkiadó
Határidő:
11/15/2025
Érvényes:
11/15/2025
Tárgymutató:
szépirodalmi és gasztronómiai pályázat
Pályázhat:
bárki
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>


A Dr. Kotász Könyvkiadó

Receptek újragondolva
címmel szépirodalmi és gasztronómiai pályázatot hirdet!

Olyan nyomtatásban és online felületen még nem publikált szépirodalmi műveket várunk (műfaji megkötés nélkül), melyek ételrecepteket tartalmaznak. Ez akár lehet egy ismert recept "irodalmiasítása", de önálló irodalmi mű is, mely magában rejt egy receptet. Fontos kritérium, hogy az alkotásban leírtak alapján az adott ételt el lehessen készíteni, vagyis az írásmű ténylegesen receptként is használható legyen.
Egy szerző több alkotást (akár komplett "szakácskönyvet" is) beküldhet, novellák esetében viszont kérjük a 15 ezer karakteres terjedelmi korlát betartását.
Mesterséges intelligencia által írt művek kizárásra kerülnek a versenyből.

Elvárásként nem fogalmazzuk meg, de örömmel vesszük, ha a műben szereplő ételről (elkészült, tálalt állapotáról) fényképfelvételt csatolnak a pályázathoz. Ez esetben kérjük, hogy a csatolt kép kellően nagy felbontású legyen (pl.: 1000 px X 668 px -es, fájlméret: 1 MB)

A pályázaton bárki indulhat, regisztrációs díjat nem kell fizetni.

A beérkező pályázatokat zsűri bírálja el, a kiválasztott alkotások megjelentetésére javaslatot tesz, a legsikerültebbeket díjazza.

A zsűri tagjai:
Tóth Csilla Ilona fényképész
Zsubori Ervin, az Arnolfini Kantin főszerkesztője
Kállay Kotász Zoltán, a Dr. Kotász Könyvkiadó vezetője

A zsűri fenntartja magának a jogot, hogy külső szakértőket (séfek, szakácsok, gasztrobloggerek) is bevonjon az elbírálásba, illetve a pályaművekben leírt ételek elkészítésére, kóstolására sort kerítsen.

A kiemelkedő, díjazott alkotások könyvben jelennek meg, várhatóan 2026 második negyedévében.

A pályázók pályázatuk beküldésével kifejezetten hozzájárulnak művük (műveik) egyszeri, nyomtatott formában történő közléséhez.

A kiíró fenntartja magának a jogot, hogy (a beérkező művek színvonalától függően) további díjakat osszon ki, illetve a díjazás módján változtasson.

Beküldési határidő:
2025. november 15.

A pályázatokat kizárólag elektronikus úton, az alábbi címre várjuk:
szakacskonyvpalyazat@gmail.com
Kérjük, hogy a pályamunkát word-dokumentumként küldjék, úgy, hogy a fájlnévben a mű címe mellett a szerző neve is szerepeljen, (pl.: Gombócos Fáni - Túrógombóc másképp.docx), az e-mail tárgyaként pedig szerepeljen: Receptek újragondolva

A pályázat eredményhirdetése 2025. december 11-én várható.

Köszönjük mindenkinek, aki alkotómunkájával megtisztel minket!





Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamaink







Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel









Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum