Soros Alapítvány Évkönyv 2002
Nyomtatóbarát változat

<<Tartalom
<<Előző fejezet

Nonprofit Szolgáltató Központ

48 883 966 Ft


A Soros Alapítvány budai irodaházában két éve nyitotta meg a Nonprofít Szolgáltató Központját, mely létrehozásának célja a civil szféra fejlesztése, a civil szervezetek működésének hosszú távú biztosítása, önfenntartó képességük javítása volt.

A program kezdettől fogva több részprogramot tartalmazott a budapesti és Pest környéki civil szervezetek részére, amelyek együttesen a nonprofit szervezetek létfenntartását, működését segítették elő, ismereteket, tanácsokat kaphattak saját bevételi források felkutatásához, előteremtéséhez. Ezeken túl iroda felszerelés használatával, kölcsönzésével, az internet adta lehetőségek felhasználásával igyekeztünk segítséget nyújtani életképességük növeléséhez, a szervezet jelenlegi és jövőbeni működésének elősegítéséhez.

A rendelkezésre álló költségvetési keret 2002-ben az alábbiak szerint lett felosztva:

6 600 000 Ft
    pályázati kifizetés és természetbeni adomány
8 340 000 Ft
    ösztöndíj
33 943 966 Ft
    Soros Nonprofít Szolgáltató Központ fenntartási költsége

A pályázati kifizetések és ösztöndíjak mellett igen jelentős részt tett ki a fenntartási költség. Az Alapítvány irodaházában ebből az összegből alakított ki számítógépes hálózatot és vásárolta meg a kapcsolódó eszközöket, szoftvereket, valamint a pályázókhoz kihelyezésre kerülő eszközöket és fedezte a helyszíni installálás, karbantartás, vagyonbiztosítás költségeit. Az Alapítvány irodaházában felmerülő részarányos rezsiköltség, a folyamatos internet kapcsolatot biztosító szerverek, szolgáltatások, bérelt vonal fenntartása, a könyvtáros, az IT-szakember, irodavezető és adminisztrátor fizetésének költsége is ezt a keretet terhelték. A számítástechnikai eszközök rövid idejű kölcsönzése program kapcsán felmerülő javítási, karbantartási, új eszközök beszerzési költsége, valamint a kellékanyagok (projector lámpák, printer tonerek, másolópapír stb.) beszerzése is ebből történt.
Tartalom>>
Következő fejezet >>