Soros Alapítvány Évkönyv 1992
Nyomtatóbarát változat

<<Tartalom
<<Előző fejezet
„MÉDIA” PROGRAM

Az 1991-ben indult Média Program célja a kulturális termékek terjesztésének elősegítése. Az alternatív terjesztés támogatásával megvalósul a lapok, könyvkiadók, könyvklubok, könyvtárak és az olvasók támogatása is. A program keretén belül a közvetlen anyagi támogatás mellett közvetett módon is - szaktanácsadás, továbbképzés - lehetőség nyílik a célkitűzés megvalósítására.

Atlanti Kutató és Kiadó Társulat
244.000 Ft
A támogatás a németországi felosztásra került helyőrségi könyvtárakból kikerülő könyvek Magyarországra történő szállítását fedezte. A könyvszállítmányok a magyar egyetemek között kerültek szétosztásra.
Fekete Doboz Alapítvány
6.200.000 Ft
A Fekete Doboz Alapítvány 1993. évi működési költségeihez. A hat éve működő videofolyóirat igen jelentős videoarchívumot hozott létre, mely rögzíti az elmúlt évek magyar társadalmi változásainak számos mozzanatát a politika és kultúra területén.
Független Rádióállomás
540.000 Ft
A rádióállomás előkészületi munkálataihoz
Katalizátor Iroda
396.000 Ft
Az általuk működtetett négy könyvesbolt bérleti díjának kifizetésére
Medián Közvélemény és Piackutató Kft.
187.500 Ft
A Soros Györgyről és a Soros Alapítványról készített közvéleménykutatásra
Pilot Productions
165.000 $
A Simon Nash által vezetett ausztrál alapítású cég a közép-keleteurópai térség történéseit dokumentumriportokban örökítette meg és rendszeresen ingyen átadta helyi nyelven készített anyagát a térség állami és független TV-csatornáinak (a magyar televízióban Central Expressz címen adták). Témáik közt szerepeltek többek közt etnikai konfliktusok, a cigánykérdés, a boszniai háború, az elszegényedés.
Royal Videó és Informatikai Kft.
450.000 Ft
A TV l, a Fiatal Művészek Stúdiója és a Royal Videó Informatikai és Videó Kft „Közjáték" címmel indított irodalmi műsorsorozat „Eckhart mester prédikációi" (Markó Iván adaptációjával) című műsor sugárzásaihoz
Sziget Kisszövetkezet
4.176.000 Ft
A Kisszövetkezet által létrehozott alternatív terjesztési hálózat kibővítésére
Következő fejezet >>
Tartalom>>