Soros Alapítvány Évkönyv 1989
Nyomtatóbarát változat

<<Tartalom
<<Előző fejezet
Angol nyelvoktatás


Angol nyelvi oktatás felnőttek számára

A Budapesti Műszaki Egyetem és az Alapítvány a British Coun-cillal együtt közös program keretén belül támogatja az egyetemi oktatók műszaki szaknyelvi angol tanfolyamait. Az Alapítvány eszközök beszerzéséhez járul hozzá a program sikeréhez.
6.000.— angol font

Angoltanárok Egyesülete

Az egyesület angol nyelvi módszertani központ alapításához kapott támogatást. 1,2 millió Ft és
14.000.— USD

Choate Rosemary Hall

A Connecticut állambeli Choate Rosemary Hall harmadik éve lát vendégül 20 magyar diákot nyári tanfolyamán. A diákokat a középiskolai angol tanulmányi verseny legjobbjai közül választják ki. 1989-ben a 20 hallgató közül négynek részvételét a Choate fedezte. A résztvevők listáját lásd a VII. mellékletben. 50.000.— USD

Nyári nyelvi továbbképzés angoltanároknak

A160 angoltanár közül 60 (15 általános iskolai, 30 középiskolai, 15 egyetemi) tanárt választottak ki, hogy öthetes nyári nyelvi továbbképzésen vehessenek részt Az egyedülálló verseny győztesei intenzív nyelvi- és tanítási-módszertani képzésben részesültek a pennsylvaniai és a marylandi egyetemeken. A résztvevők a nyári továbbképzésen kívül kulturális programokon is részt vettek. Listájukat lásd a VII. mellékletben.
200.000.— USD

Show Room

Tovább folytatódik az Alapítvány Show Room programja: az ország négy könyvtárában 900-900 könyvből álló kollekciót állítunk ki, amelyekből az érdeklődő iskolák válogathatnak. Az Alapítvány fedezi a dollárköltségeket, a felhasználók forintban fizetnek a könyvekért. E rendszeres programon kívül 1989-ben megkezdődött kedvezményes árú szótárak szétosztása is.
130.000.- USD

Videó English

A program keretén belül az Alapítvány videó-berendezéseket, xeroxgépeket és nyomtatókat, továbbá angol nyelvi programokat és videó-anyagokat juttatott magyarországi középiskoláknak.
150.000.—USD
Következő fejezet >>
Tartalom>>