Soros Alapítvány Évkönyv 1990
Nyomtatóbarát változat

<<Tartalom
<<Előző fejezet
EGYÉB CSEREPROGRAMOKENCINA kiutazó tanárok
Tíz középiskolai tanár — 5 magyar és USA-beli — vett részt abban a közvetlen csereprogramban, amelyet az Encina Alapítvány és a Soros Alapítvány közösen finanszírozott. Az amerikai tanárok három héten át magyar iskolákban tanítottak, a magyar tanárok pedig egy hónapot töltöttek amerikai iskolákban. (A magyar kiutazók: Bertók István — Debrecen, Molnár Erika — Székesfehérvár, Mózes Mihály — Debrecen, Nagy Róbert — Győr, Nagy Tibor — Debrecen.)
Erre a programra 10.000 USD-t fordított az Alapítvány.

Kecskeméti Tanítóképző Főiskola
A birmingham-i Westhill College és a főiskola közötti szakmai programokra, cserekapcsolatok ápolására kaptak támogatást.
Erre a programra 100.000 — Ft-ot fordított az Alapítvány.

Minnesotai Mezőgazdasági Diákképzési Program (MÁST)
Több mint 40 éven át a Minnesotai Egyetem Mezőgazdasági Kara és a Minnesotai Extenziós Szolgálat nemzetközi diákképzési programokat szervez a mezőgazdaság és a kertészet területén az Egyesült Államokban. 1990-ben a Soros Alapítvány lehetővé tette közép-európai és Szovjetunió béli diákok számára, hogy bekapcsolódjanak ebbe az egyedülálló programba, melynek során a diákok egy amerikai farmercsaládnál laknak és tanulnak, zsebpénzt kapnak, melynek egy részét közvetlenül a Minnesotai Egyetemnek fizetik be, hogy a teljes szemeszter költségeit fedezzék. Az Alapítvány négy magyar diák számára fizette a program költségeit.
Erre a programra 611 USD-t fordított az Alapítvány.
Következő fejezet >>
Tartalom>>