Soros Alapítvány Évkönyv 1990
Nyomtatóbarát változat

<<Tartalom
<<Előző fejezet
KÖZÉPISKOLAI CSEREPROGRAMOKAmerican Secondary Schools fór International Studendí and Teachers, Inc. (ASSIST)
— az 1990-es tanévre az ASSIST — a kiváló USA-beli magániskolák hálózata — 9 teljes ösztöndíjat ajánlott fel magyar diákok számára. Az Alapítvány fizette az elhelyezésükkel kapcsolatos költségeket, valamint repülőjeggyel és zsebpénzzel látta el a diákokat. A résztvevők listáját Id. a 8. sz. mellékletben.
34.193 – USD

Choate Rosemary Hall — Nyári Szemeszter
— már negyedik éve, hogy a Choate Rosemary Hall — egy neves connecticuti előkészítő intézmény — 20 magyar középiskolás diákot lát vendégül öt hetes nyári szemeszterén. Az idén a nyerteseket sorsolás útján választottuk ki azok közül, akik az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny angol döntőjének legjobbjai voltak. A résztvevők listáját Id. a 9. sz. mellékletben.
44.910 – USD

Choate Rosemary Hall — Fiatal Tudományos Kutatók
— az Alapítvány közös program keretében a Choate Rosemary Hall két olyan magyar középiskolás diák költségeinek a felét vállalja, akik egy évig részt vesznek a végzősök tudományos kutatási programjában. Az Alapítvány az oda-vissza repülőjegyet és a dologi kiadásokat is fedezte a diákok számára.
Lásd 9. sz. melléklet
18.545 - USD

Open Door Program középiskolásoknak
— az Alapítvánnyal közösen az amerikai csereprogram iroda 20 magyar középiskolás diákot helyezett el az 1990-91-es tanévben amerikai középiskolákban. Szemeszterenként tíz-tíz diák amerikai családoknál lakott, és állami iskolába járt. Az Alapítvány fizette az elhelyezéssel kapcsolatos költségeket, a repülőjegyet és az ösztöndíjat minden diák számára.
Lásd 10. sz. melléklet

Northfield — Mi. Hermon School — általános iskolásoknak
— 1990-ben az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyben részt vehettek felső tagozatos általános iskolások is. Az Alapítvány megszervezte, hogy a tíz legjobb eredményt elért diák egy tanár kíséretében részt vehessen Northfield-ben, Massachusettsben a nyári kurzusokon. Ezt a programot részben az Egyesült Allamok Információs Hivatala finanszírozta.
Lásd 11. sz. melléklet
35.497 - USD
Következő fejezet >>
Tartalom>>