Soros Alapítvány Évkönyv 1990
Nyomtatóbarát változat

<<Tartalom
<<Előző fejezet
KÖZOKTATÁS, ISKOLAÜGYAdy Endre Akadémia — Debrecen
Az ötéves nyári egyetem idei programjainak megszervezéséhez kaptak támogatást.
720.000 – Ft

Beszédjavító Általános Iskola és Diákotthon —Kőszeg
Az iskola sikeresen elvégzett egy több éven át tartó kísérletsorozatot dislexia, dysgraphia megelőzésére és korrekciójára. A még hiányzó tárgyi eszközök — többek között számítógép, fénymásológép kísérleti eszközök — beszerzésére kapták a támogatást.
380.000 – Ft

Burai Katalin
A pályázó pedagógus tehetséges cigány származású gyermekek részére készségfejlesztő programokat készít. Ehhez kapott támogatást.
50.000 – Ft

Csorba László
A „Tudománytörténet" című könyv III. kötetének megjelentetéséhez kapta a támogatást.
412.000 – Ft

Dunakanyar Waldorf Egyesület
Az iskola Waldorf pedagógiai módszere szerint működik. Az ide járó gyermekek kultúrája, látásmódja és erkölcsi tartása remélhetőleg eléri majd azt a szintet, ami az európai orientációhoz elengedhetetlenül szükséges. Az első év fenntartási költségeihez ennyivel járultunk hozzá.
350.000 – Ft

Magyar Zsidó Közösségi Iskola
Az iskola óvodai tagozata, valamint a hat évfolyamos elemi iskola, és a hat évfolyamos középiskola első évfolyamai az idén kezdik meg működésüket. A curriculum és a taneszközök fejlesztésére, tankönyvek készítésére, szöveggyűjtemény összeállítására használják fel a kapott támogatást.
2.000.000 – Ft

Maurer Dóra
A pályázó képzőművész audiovizuális kurzust tart az Iparművészeti Főiskolán, a tananyaghoz szükséges videofelvételek kidolgozásához kapott hozzájárulást.
15.000 – Ft

Miskolci Gyermekváros
A gyermekvárosban ifjúsági fúvószenekar alakult azzal a céllal, hogy lehetővé tegye az állami gondozott gyermekek zenetanulását. Zenei tehetséggondozásra, valamint hangszerek és kottaállványok vásárlására fordítják a támogatást.
100.000 – Ft

Óvoda, Általános Iskola és Diákotthon — Kaposvár
Súlyosan hallássérült és a beszédfejlődésben elmaradott gyermekek oktatására indítottak kísérleti programot. Egy hollandiai és egy NSZK kutatót hívnak meg, ehhez kaptak forinttérítéses valutatámogatást.
400 USD

Rezes Ferenc és társai
A munkacsoport 1989 márciusában kezdte meg támogatásunkkal az enyhén értelmi fogyatékos gyermekek iskolai oktatásában felhasználható speciális szoftverek kifejlesztését és alkalmazását. Az ilyen programokat használó gyermekek iskolai teljesítménye a kontroli-csoportéhoz képest javult. Jelenleg azt készítik elő, hogy a programokhoz bármely érdeklődő iskola ingyen hozzájuthasson. Mostani támogatásunkat a Commodore gépekről IBM számítógépekre való átállásra, valamint új programok kifejlesztésére kapták.
590.000 - Ft
Következő fejezet >>
Tartalom>>