Soros Alapítvány Évkönyv 1989
Nyomtatóbarát változat

<<Tartalom
<<Előző fejezet
Előadó művészet


Artus Tánc és Ugrószínház

A társulat olyan színházi forma kialakítását tűzte ki céljául, amelyben maximálisan felhasználják a színész, a tér és az idő összes, kifejezésre alkalmas eszközét. A társulat tagjainak ösztöndíjára próbaterem bérleti díjára kapták az újabb támogatást.
382.000.- Ft

Arvisura Színház

1990 nyarán nagyszabású nemzetközi színházi akciót kezdeményezett egy lengyel, egy csehszlovák és egy dán együttes. A program keretében a dániai Aarhusból indulnak, Európán több országon áthaladva különböző együttesek csatlakoznak hozzájuk, hogy a végállomáson, Delphoiban közös művészeti manifesztáció formájában hitet tegyenek közös jövőjük mellett. A magyarországi programok lebonyolítására kapták a támogatást
500.000.- Ft

Baranya Táncegyüttes

A nagy hagyományokkal rendelkező együttes a magyarországi délszláv táncok felkutatását és színpadra állítását tartja céljának.
400.000.- Ft

Bem Néptánc Egyesület

A néptáncegyüttes 15 éve működik. Három éve fenntartók nélkül egyesületként tagdíjakból, fellépésekből tartja fenn magát. A tánccsoport működési költségeihez és gyermekcsoport fenntartásához járult hozzá az Alapítvány.
300.000.- Ft

Berger Táncegyüttes

Az 1984-ben alakult táncegyüttes célja olyan táncalkotások létrehozása, melyek megfelelően tükrözik a modern ember megváltozott világát, a legkülönfélébb táncirányzatokra támaszkodva. Egyúttal „Az eltűnt tánc nyomában" című előadásuk költségeire kaptak támogatást.
200.000.- Ft

Budapesti Rézfúvós Együttes

A pápa 1991. évi magyarországi látogatása tiszteletére az együttes előadja Vukán György Missa Brevis-ét A zenemű hangfelvételének elkészítésére és az élő előadás költségeire kaptak támogatást
200.000.- Ft

Concerto Armonico Együttes

A zenekar korábbi alapítványi támogatással több koncertet adott a Zeneakadémia Nagytermében, illetve a Magyar Rádióban, s elkészítették első önálló hanglemezfelvételüket is. Hazai koncerttevékenységük még nem biztosít állandó anyagi hátteret, ezért a Bizottságtól újabb támogatást kaptak próba- és koncerttevékenységük költségeihez.
600.000.- Ft

Derkovits Gyula Művelődési Központ — Leninváros

A „Pántlika Stúdió" néven működő gyermektánc csoport meghívást kapott a spanyolországi Castellón-ban rendezendő IV. Gyermek Néptánc Fesztiválra. Szállásköltségre kapták a támogatást
1.600.- USD forinttérítés ellenében

ELTE TFK Karvezetés Tanszék

A tanszék 1990 áprilisában kórusfesztivált rendez Bárdos Lajos születésének 90. évfordulójára. A rendezvény költségeihez kaptak hozzájárulást a Bizottságtól.
250.000.- Ft

Gödöllői Művelődési Központ

A Művelődési Központ korábban diákszínjátszó műhely létrehozására kapott támogatást Most egy diákszínjátszó műhelytalálkozót szerveztek.
600.000.- Ft

Hóid Színháza

A Hold Színháza nevű félamatőr színház az Alapítvány eddigi segítségével több nagysikerű produkciót mutatott be, létrehoztak egy bárhol felállítható színpadtechnikai felszerelést is. Az újabb támogatást a társulat tagjainak ösztöndíjára kapták.
540.000.- Ft

Interkoncert Fesztiváliroda

A Nemzetközi Bartók Fesztivál évről évre új elemekkel gazdagodik, idén a francia forradalom bicentenáriumával kapcsolatos események kerülnek előtérbe. Ennek keretében az InterContem-porain együttes magyar és francia zeneszerzők műveiből ünnepi hangversenyt ad. A fesztivál megrendezésére fordítják a támogatást
400.000.- Ft

Katona József Színház

A színház 1990 nyarára meghívást kapott a Chicagói Fesztiválra, ahol nyolc előadásban adják elő a Revizort és a Három nővért. A meghívó fél a költségeknek csak egy részét fedezi. Az útiköltség kiegészítését megszavazta a Bizottság.
2 millió Ft

KLTE Francia Színjátszókor

A kör 1986 óta működik a francia nyelv elsajátításának hatékonyabbá tétele céljából. Ebben az évben meghívást kaptak a bresti egyetemen való vendégszereplésre, ahol negyedik francia nyelvű darabjukat mutatják be. A támogatást 8 diák és 2 kísérőtanár útiköltségéhez kapták.
10.700.- Ft és
2.700.- DM forinttérítés nélkül

Kodály-Kamara Táncegyüttes

A kamara táncegyüttes fennállásának ötödik évfordulójára új műsorral készül. A támogatást a műsor összeállítására és az együttes működéséhez szükséges ösztöndíj és dologi kiadások céljára kapták.
1.350.000.- Ft

Legány Dénes

A pályázó a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola végzős hallgatója. A támogatás segítségével kortárs magyar zongoraművészekből általános- és középiskolák tanárainak, illetve diákjainak tart ismeretterjesztő hangversenyeket országszerte.
72.000.- Ft

Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola

A főiskolán minden évben több nemzetközi hírű, külföldön élő — főleg magyar — zeneművész tart mesterkurzusokat A felmerülő szállás- és honoráriumköltségek fedezetére fordítják a támogatást
200.000.- Ft

Lőrinc Katalin

A pályázó a képzőművészetet és a táncművészetet ötvöző önálló estjének létrehozásához kapta a támogatást
24.000.- Ft
Következő fejezet >>
Tartalom>>